skip to Main Content
Spelen Met Tunnels: Simulatie Van Regels Voor Tunnels

Spelen met tunnels: simulatie van regels voor tunnels

Veiligheid staat voorop bij het bouwen en beheren van tunnels. Om deze te garanderen heeft Rijkswaterstaat een standaard ontwikkeld. Deze standaard bestaat uit regels waar tunnelbouwers en -beheerders aan moeten voldoen. Uiteraard heeft iedereen zijn best gedaan om de besturing van tunnels precies op te schrijven en zo formeel mogelijk te zijn. Maar waarom gaat er dan toch nog weleens wat mis met de levering van een tunnel?

De vraag is of de standaard helpt. Is de specificatie eenduidig en begrijpelijk voor alle betrokken partijen? Hoe weten wij zeker dat een tunnel die voldoet aan de standaard inderdaad probleemvrij is?

Om deze vragen te beantwoorden ontwikkelt de Modeling Value Group samen met Kenneth Verbist Simulaties, M@SEA, Synergio, TCCO, en Tielrooij-ASC een spel dat precies simuleert wat de tunnelstandaard voorschrijft. Wim Bast laat zien hoe dit in zijn werk gaat en speelt het hoogtedetectie- en tunnelafsluitingspel.

Spreker

Wim Bast is een bekende in het land van modelgedreven software engineering. Hij heeft aan de wieg gestaan van MDA/MDSE en hierover vele lezingen en colleges gegeven. Hij is een bevlogen bestrijder van redundantie en overbodig handmatig werk. In de rules community is hij de luis in de pels die vindt dat modellen en regels zo snel mogelijk executeerbare betekenis moeten krijgen.

  • Datum: 8 september 2016
  • Programma: ontvangst 15:30. Start lezing 16:00. Borrel 17:30. Einde 19:00 uur
  • Locatie: Rijkswaterstaat, Westraven (Utrecht) – Griffioenlaan 2 3526 LA Utrecht – parkeren in Transferium Westraven (6 minuten lopen), openbaar vervoer vanaf station Utrecht met sneltram
    richting Nieuwegein of IJsselstijn (reken op 30 minuten inclusief lopen en wachten)
  • Sponsor: Rijkswaterstaat
Back To Top