skip to Main Content
Low-code Voor Snelle Applicatie Ontwikkeling

Low-code voor snelle applicatie ontwikkeling

Softwareontwikkeling vraagt nog altijd om specifieke kennis en tijd. De claim van low-code ontwikkeling is dat met minder kennis en in minder tijd een applicatie voor een administratief proces kan worden ontwikkeld. Kan deze software ook een beslisproces automatiseren en hoe kan je de beoogde voordelen werkelijk realiseren?

Het BRPN was in januari online met een interview over toepassing van low-code bij International Card Services (ICS) op basis van hun ervaringen. Onze gast, Alcedo Coenen, is hoofdarchitect bij ICS en een oud bestuurslid van het BRPN.

Silvie Spreeuwenberg heeft Alcedo vooraf geïnterviewd. Hij vertelt over de voordelen maar ook over de valkuilen van het gebruik van low-code. We vergelijken de ontwikkelingen met die van rule engines en vragen ons af waarom processen en regels nog steeds aparte werelden lijken te zijn. In de nazit praat Marwim van Overschot ook met Jeroen Beijdorff en het publiek verder over de kenmerken en toekomst van low-code platformen.

  • Alcedo Coenen is Head of Architecture bij ICS, ex-bestuurslid van het BRPN en medeauteur van het eerste Nederlandse boek over bedrijfsregels: Uw bedrijf geregeld met Business Rules Management.
  • Jeroen Beijdorff is Program Manager Aurora Greenfield Program bij ICS


Back To Top