skip to Main Content
admin@brpn.org

Boekentips

Na afloop van iedere BRPN lezing ontvangt de spreker een boek. Het bestuur selecteert het boek zorgvuldig. We zoeken een boek dat aansluit op het onderwerp, de achtergrond van spreker en wij zelf echt aanbevelen als basis literatuur voor iedereen die interesse heeft in bedrijfsregels, kennisoverdracht, bedrijfsprocessen en artificial intelligence.

Onderstaand een lijst met deze boeken, op volgorde van uitgifte en met een korte motivatie van onze keuze voor dit boek.

Voor Frederike Bullaert kozen wij het boek ‘Het checklist manifesto” omdat het geinspireert is op de luchtvaart industrie. Tegelijkertijd gaat het over de introductie van strikte regels in de operatie kamer van een ziekenhuis. Heel herkenbare analyse van de problematiek die een rationele gedragsverandering – kenmerkend voor de introductie van nieuwe bedrijfregels – vraagt.

The Checklist Manifesto: How to Get Things Right
2009
Wikipedia
Author: Atul Gawande


Voor de auteurs van het Boek “Wetsanalyse” bestelden wij het werk van P. Kotter over change management omdat de introductie van een dergelijke methode een giga gedragswijziging vraagt. Er zijn meerdere varianten : Leading Change -> het theoretische kader, gaven wij aan Mariette Lokin. The heart of change -> waargebeurde verhalen, gaven wij aan Anouschka Ausems. The Field Guide-> praktische tools, gaven wij aan John Bulles.

2002, Harvard Business School Publishing. On Amazon.


Published:
September 19, 2017
Author:
Ray Dalio

Voor Peter van der Putten is het boek “Principles” geselecteerd. Het gaat over het leven en levenswerk van Ray Dalio. Hij is oprichter van Bridgewater Associates – een hedgefonds wat als een van de eersten – volledig automatisch een fonds beheert met regels en op basis van data. Hij begreep dat deze manier van werken de mogelijkheid geeft om extreem transparant te zijn over je beslissingen. Dat heeft hij vervolgens doorgevoerd in ieder aspect van de bedrijfscultuur en ook in zijn persoonlijke leven…. als dat maar goed gaat.


Voor Imke Hornstra is “het groot online werkvormen boek” geselecteerd. Dit is het derde deel van een geweldig naslagwerken met technieken om bijeenkomsten te faciliteren waarin je ideeen wilt verzamelen, een besluit moet nemen, een team wilt smeden etc. Deze versie is speciaal voor het digitale tijdperk waarbij we projecten moeten draaien, zoals het implementeren van de NOW regeling, en elkaar alleen online ontmoeten. Dit is voor mij dé inspiratiebron voor iedereen die een succesvolle bijeenkomst wil organiseren met meer dan 4 stakeholders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top